Onze Yogi van de maand november stelt zich aan jullie voor

Dag allemaal ik ben Aletta, 42 jaar, woon samen met man Kjeld, 3 lieve kinderen en een blije hond. Naast sporten als hardlopen, spinnen en tennis, is yoga al 12 jaar een rode draad in mijn leven. Vooral hardlopen was voor mij lange tijd DE manier om- naast fysiek fit te blijven- mijn hoofd leeg te maken….. tot ik via zwangerschapsyoga ontdekte wat yoga doet!

Yoga maakt namelijk dat je dichterbij jezelf komt en als je het wekelijks doet voel je de balans ontstaan; tussen inspannen en ontspannen, tussen denken en voelen. Met yoga train je alle spieren, niet alleen in souplesse maar ook in kracht.

Het effect merk ik zowel fysiek als mentaal. Balansoefeningen vind ik leuk, juist omdat je daar het effect van aandacht direct merkt. Maar vooral de afwisseling en samenwerking tussen kracht, lenigheid en concentratie maken het zo compleet voor mij.

Daarnaast heeft yoga mij heel bewust gemaakt van het feit dat je lichaam emoties onthoudt. En dat je door ruimte te maken in je lijf die emoties ook weer kunt opruimen. Yoga heeft gewoon heel veel lagen; om dat verder te ontdekken ben ik sinds kort met een yoga opleiding begonnen!