Morning/Hatha Yoga

Fysieke en mentale balans via de adem met hatha yoga in doetinchem

Wanneer we over * Hatha Yoga spreken, hebben we het over de beheersing van het lichaam in combinatie met de adem. De manier waarop de adem zich in jouw lichaam uitdrukt, is een directe afspiegeling van jouw geest. Een onrustige geest vertaalt zich naar een onrustige adem en spanningen in het lichaam. De stress die wij in het alledaagse leven kunnen ervaren, heeft dan ook een ongunstig effect op onze lichaam en geest. Stijfheid in spieren en gewrichten, een minder goede doorbloeding van spieren en organen, nek-, schouder,- en rugklachten, concentratie- en ademhalingsproblemen en eindeloze gedachtenstromen kunnen ons belemmeren het leven ten volste te (be)leven.

De hatha yoga van Florentina bestaan uit een variatie aan Yoga houdingen die zowel op kracht als flexibiliteit zijn gericht, gecombineerd met bewuste adembeheersing en ontspanningsoefeningen. Hatha is een yogales die bijdraagt aan de reductie van stress en het loslaten van spanningen in lichaam en geest. De lessen creëren bewustwording van lichaam, adem en geest. Je leert hoe je fysieke en mentale stress kunt vrijgeven en werkt tegelijkertijd aan kracht en flexibiliteit. Tijdens de les worden de spanningen in het lichaam losgemaakt door het bewust sturen van de adem. Het richten van de aandacht op het ervaren van je lichaam en de ademstroom zorgt er bovendien voor dat de concentratie toeneemt, waardoor je meer innerlijke rust zult ervaren. Je zult merken dat de Yoga houdingen steeds gemakkelijker worden naarmate je lichaam en geest ontspannen.

De Hatha Yoga van Florentina stimuleren een evenwichtige verbinding tussen Body, Mind & Soul via de adem. Hierdoor kun je niet alleen fysieke en mentale spanningen vrijgeven, tevens ontstaat de ruimte om jezelf ten diepste te ervaren.

*Hatha (Sanskriet): Ha betekent zon en staat voor de actieve yang energie, Tha betekent maan en staat voor de ingetogen yin energie. In combinatie verwijzen ze naar evenwicht tussen tegengestelden.

Morning Hatha

De dag beginnen vanuit ontspanning, balans en energie. De morning Hatha les is een vaste reeks van yogahoudingen. Elke woensdagochtend zal dezelfde reeks yogahoudingen gegeven worden. Zodat je echt in een ritme kan komen en de vorderingen gedurende het jaar bewust kunt ervaren.

Herhaling versterkt het effect van de invloed die een positieve boodschap heeft, geestelijk en fysiek.