Effecten van Yoga

Werken aan kwaliteit van leven

Yoga kan zowel fysiek als mentaal en spiritueel van kleinere positieve veranderingen tot levensveranderende transformaties tot gevolg hebben. Je kunt helemaal zelf bepalen waar jouw focus ligt en hoe diep je met yoga wenst te gaan. Yoga is dan ook geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht en fysieke conditie. Er zijn voldoende houdingen, opties van houdingen en ademhalingsoefeningen om ieders palet naar wens te kleuren. Bovendien heb je bijzonder weinig nodig om te beginnen, feitelijk alleen jezelf en een Yoga coach die jouw proces professioneel kan ondersteunen. Eenmaal gestart zul je al gauw de positieve effecten van yoga op je lichaam en stemming ervaren.

Door de houdingen regelmatig te oefenen, in combinatie met de adem, bewustwording- en aandachtsoefeningen, creëer je fysiek en mentaal meer ruimte, waardoor je gemakkelijker, harmonieuzer en meer ontspannen door het leven kunt bewegen.

Effecten van yoga

– Krachtopbouw van top tot teen en toename van de lenigheid en beweeglijkheid, wat in combinatie bovendien leidt tot een betere lichaamshouding;
– Verbeterde longcapaciteit, bloedcirculatie en zuurstofopname;
– Stimulatie van de spijsvertering, verlaging van LDL en verhoging van HDL cholesterol, verhoogde calorieverbranding en verlaagde bloedsuikerspiegel;
– Verhoogde immuniteit door stimulans van o.a. het centrale zenuwstelsel, het endocriene systeem en het lymfesysteem;
– Toename van energie, een betere balans en meer creativiteit;
– Reductie van stress en angsten, ontspanning van lichaam en geest, een betere nachtrust en meer innerlijke rust;
– Verbeterd concentratievermogen en een betere coördinatie, reactiesnelheid en werking van het geheugen;
– Bewustwording van het eigen lichaam en de adem en inzicht in persoonlijke gedragingen en mentale processen;
– Verlichting van verschillende aandoeningen en klachten, zoals hoofd- en buikpijn, menstruatie- en overgangsklachten, rug- en nekpijn, astma, MS, artritis en andere pijnlijke chronische kwalen.

Let wel: Hoewel yoga bijzonder positieve effecten teweegbrengt, is het bij aandoeningen en klachten raadzaam om voorafgaand deskundig advies in te schakelen van een specialist op het gebied van die betreffende aandoening of klacht.

Yoga staat erom bekend gezondheid, vitaliteit, vrede en een diep gevoel van welbevinden te veroorzaken. Bij Florentina kan je via diverse vormen van yoga, ademoefeningen en meditatie de kwaliteit van je eigen leven optimaliseren.

Geef je fysieke, mentale en spirituele leven een boost!