Massage

Wil jij op een diep niveau kunnen ontspannen,  voel je aan je spieren dat je wat pijnverlichting kan gebruiken en/of wil je jouw afweersysteem een boost geven? Dat is wat een massage bij Florentina Body & Mind in Doetinchem jou kan bieden!

Om je goed te voelen is aanraking enorm belangrijk. Het heeft een rustgevend effect en helpt het lichaam om het stesshormoon cortisol te verlagen en zorgt ervoor dat je lichaam hormonen als serotonine en oxytocine aanmaakt waar je blij van wordt. Deze hormonen zijn van invloed op je gemoedstoestand waardoor je je gelukkiger voelt en meer zelfvertrouwen krijgt.

We worden gauw meegesleurd door de drukte van alle dag en gezinsleven, we moeten veel van onszelf en de werkdruk ligt hoog. Daarbij komt dat in onze hedendaagse maatschappij het merendeel van de mensen met hun hoofd werkt. Men zit hele dagen achter computerschermen of in de auto. Stress en minimale beweging  veroorzaakt onder andere een verkeerde houding, opgetrokken schouders met spierknopen als gevolg, een pijnlijke onderrug met uitstraling naar de benen en heel veel spanning in de nek en armen.

Even een moment voor jezelf die je uit je hoofd en weer in je lijf haalt is geen overbodige luxe. Door middel van massage wordt opgehoopt melkzuur in knopen uit de spieren gehaald en afgevoerd. Daarnaast blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden.  

Tevens merk je tijdens de massage dat gedachten, naarmate de tijd vordert, steeds meer op de achtergrond raken en kun je een probleem waarmee je worstelt loslaten. Het bevorderen van ontspanning door massage helpt je zelfs om makkelijker in slaap te vallen. Laat jezelf dus voeden met de positieve effecten van een massage bij Florentina Body & Mind, gun jezelf dit waardevolle cadeau!

 

De Masseur

Onze masseur Erwin Bijenhof wist van kinds af aan al dat hij graag met zijn handen wilde werken. Toen al was hij zich bewust van de helende energie die door  zijn handen stroomt en voelde zich geroepen om hiermee anderen te helpen naar een gelukkiger en ontspannen leven. De liefde voor het DJ vak blijft en zet zich voort als grote hobby,  maar na 20 jaar gewerkt te hebben in de sales en als DJ, heeft hij de stapt gezet om het roer om te gooien en gehoor te geven aan zijn zielsmissie. Massage, yoga en coaching  van Florentina is een krachtige combinatie en zo is het plaatje helemaal compleet om bij te dragen aan de vitaliteit van anderen.

 

Ontspannings- en/of  Sportmassage

Een massage bij Florentina kenmerkt zich door de effectieve mix van een ontspanningsmassage en sportmassage met of zonder gebruik van helende essentiële oliën en rekening houdend met de wensen van de client.

 

Contra-indicaties

Omdat bij een massage afvalstoffen vrij kunnen komen, wordt een massage in alle hieronder genoemde gevallen afgeraden:
– Koorts, griep en infectieziektes;
– Slechte algemene gezondheid;
– Ernstige vaataandoeningen;
– Huidaandoeningen en steenpuisten;
– Te veel pijn;
– Extreme vermoeidheid en uitputting;
– Alcohol- en drugsgebruik;
– Eerste 3 maanden van de zwangerschap.