Hoi! Ik ben Anne Teunissen (yogini vd maand maart), 27 jaar en woon samen met Bram op het mooiste plekje van Doetinchem. 

Waarom ik aan yoga doe? Ik ben een dromer,  een denker, ontzettend rommelig, chaotisch, een dramatische planner en ohja, ik heb geen benul van tijd! Need I say more?? Als Tineke dan met een vraag komt: Hoelang ik al aan yoga doe? Ik zou het echt niet weten, een jaar? Misschien al twee? Ik ben van mezelf een rustig persoon, dat dan weer wel! Op dit moment volg ik alleen de Hot yoga lessen. Ik ben dan ook heel blij dat er nu meerdere mogelijkheden zijn om deze vorm van yoga te volgen, hierdoor kan ik in ieder geval twee keer in de week een les volgen.

Ik heb veel verschillende sporten gedaan, als klein meisje was ik veel in de dansschool te vinden. Daarna ben ik gaan paardrijden, tijdens mijn pubertijd leefde ik voor de paardensport. Ook heb ik een tijdje gevoetbald en dit gecombineerd met crossfit. Daarnaast gaf ik ook nog spinning les, toen kwam het moment dat ik dit met mijn onregelmatigheidsdiensten in de zorg niet meer kon combineren. Ik wilde iets nieuws, maar wel ‘’echt’’ iets voor mezelf. Op de sportschool waar ik les gaf heb ik wel eens een yogales meegedaan. Ik vond het toen wel fijn, had ook wel spierpijn maar had niet het gevoel dat ik echt iets gedaan had. Toen zag ik op internet de Hot yoga bij Florentina staan, ik heb direct een proefles gepland en was na één les overtuigd. De warmte, de inspanning en tegelijkertijd de ontspanning is dan ook voor mij de ideale combinatie. 

Op dit moment ben ik werkzaam op een zorg intensieve groep, dit vraagt best veel van mijn lichaam. Mijn onderrug is dan ook echt mijn zwakke plek. Door de yoga let ik veel meer op mijn houding en kan hierbij heel bewust mijn ademhaling inzetten. Ik hoor in de lessen regelmatig terug dat voor sommige mensen ‘’ontspanning, inspanning is’’. Hier ben ik dan ook echt nog zoekende in, mijn gedachtes en fysieke sensaties gaan nog regelmatig met mij op de loop. De houdingen met rotaties vind ik erg fijne oefeningen. De grondoefeningen (voorover buigingen) waarin we lengte maken in de rug vind ik lastig. 

Voor ik met yoga begon was ik toch wel een beetje bevooroordeeld, ik dacht dat het enorm zweverig zou zijn. Sorry! Het tegendeel bleek waar, ik voel me er zo ontzettend goed bij en gun dit iedereen.

Liefs Anne