Bewust leiderschap voor bedrijven

Floreren in werk en leven

 

Florentina biedt u een eigenzinnig Bewust Leiderschap traject aan om uw werknemers op unieke wijze te begeleiden in het managen van hun eigen lichaam en geest, zowel op de werkvloer als in het alledaagse leven. Dit intensieve body & mind programma combineert live bedrijfsyoga- & coachingsessies met online yogasessies voor ieder gewenst moment van de dag.

Het voornaamste doel van Bewust Leiderschap is om uw medewerkers terug te zetten in hun eigen kracht, zodat zij optimaal kunnen floreren in hun werk en leven. Zij worden door gerichte persoonlijke leiderschapscoaching gevoed met de juiste kennis en vaardigheden die nodig zijn om sabotagemechanismen en stressfactoren te onderkennen en oude patronen te doorbreken. Door dit Body & Mind traject van Florentina aan uw werknemers aan te bieden, draagt u als werkgever bovendien uw steentje bij aan het treffen van maatregelen tegen zogenaamde psychosociale arbeidsbelasting. En zo dragen wij met ons allen zorg voor elkaar.

 

Waarom Florentina

De naam Florentina staat voor ‘in de bloei’, ‘bloeiend’, ‘voortvarend’, precies datgene waar ik zelf voor sta in mijn ondernemerschap en leven, en waar ik in mijn coachingsessies en yogalessen anderen in begeleid. Toen ik zelf voor de poort van een burn-out stond, besloot ik om het roer radicaal om te gooien en het leven ten volste te omarmen. Na jarenlang op kantoor te hebben gewerkt, heb ik de stap gezet om mijn grote passie in praktijk te brengen: namelijk mensen ondersteunen en coachen bij hun persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit. Ik startte als reïntegratieconsulent, vervolgde mijn weg als teamleider Fitness, deed ervaring op als producer, presenter en mastertrainer voor ClubJoy Yoga en weet nu als zelfstandig ondernemer op eigen creatieve en effectieve wijze invulling aan mijn passie te geven.

Ik wist indertijd nog niet hoe, maar het besluit om het maximale uit mijn werk en leven te halen, was de start van mijn reis die mij uiteindelijk naar het pad van yoga heeft geleid. Door yoga kan ik bewust en doeltreffend leiding nemen over mijn eigen lichaam en geest. Het geeft mij, naast innerlijke rust, de energie, daadkracht en het  doorzettingsvermogen om te leven en te werken vanuit mijn hoogste potentieel.

  

Bewust Leiderschap Body & Mind Programma

  • Florentina combineert over een periode van 6 maanden Bewust Leiderschap coaching met doelgerichte yoga- en ademoefeningen;

  • Een introductieworkshop opent de weg naar groei;

  • Er worden standaard 9 live bedrijfsyoga- (al dan niet met een stoel) en coachingsessies van 60 minuten per sessie verzorgd;

  • De onbeperkt toegankelijke online yogaleeromgeving biedt op ieder gewenst moment ondersteuning, zowel op de werkvloer als thuis;

  • Mogelijkheid voor een yogaweekendretraite, bedoeld om bij aanvang een stevige fundering te leggen of na afloop van het programma de opgedane kennis en vaardigheden te verdiepen.

 

Resultaat

Het Bewust Leiderschap programma van Florentina Body & Mind draagt bij aan een positieve werksfeer, preventie van stress, terugdringen van het ziekteverzuim en het creëren van een hoger rendement. Werknemers leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun fysieke en mentale gezondheid. Tijdens de 6 intensieve maanden leren werknemers hoe zij hun focus kunnen houden op hun taken, zij ontwikkelen een gezonde lichaamshouding, een vitale manier van ademen en bewegen, en een helder denkvermogen. Zij leren hoe zij de werkdruk kunnen balanceren en hoe zij werkgerelateerde stress kunnen herkennen en aanpakken. Uw medewerkers zitten letterlijk beter in hun vel en kunnen mede daardoor gemotiveerd hun werk blijven doen. 

 

Maatwerk

U kunt het Bewust Leiderschap programma op maat laten maken door gebruik te maken van de diverse opties die wij aanbieden.

* Naast de introductieworkshop en 9 praktische trainingen kunnen naar wens en behoefte meerdere yogatrainingen op de werkvloer worden verzorgd.

* Als aanvulling op het Bewust Leiderschap traject kan naar wens en behoefte een 1 op 1 yogacoaching worden gevolgd in de vorm van een 3 maanden durend programma bestaande uit 6 yogacoachingsmomenten. Deze optie behoort tot de mogelijkheden ná afronding van het Bewust Leiderschap Programma.

* Ten behoeve van burn-outpreventie of reïntegratie na een burn-out wordt een 6 of 12 maanden durend yogacoachingstraject aangeboden. Deze optie wordt tevens als losstaand programma aangeboden en kan dus onafhankelijk van het Bewust Leiderschap programma worden ingezet.

* Bewust Leiderschap kan worden gecombineerd met een weekendretraite op de rustgevende locatie Landhuis De Bevermeer te Angerlo (Gelderland[MS1] ).Het weekend wordt in onderling overleg gepland.

 

Subsidiemogelijkheid

Nederland heeft vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF) geld beschikbaar gesteld voor de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor duurzame inzetbaarheid. Onder het thema Duurzame Inzetbaarheidkunnen bedrijven en (overheids)instellingen subsidie aanvragen. Het doel van de regeling Duurzame Inzetbaarheidis onder andere om mensen langer en actief aan het werk te houden. Een praktijkvoorbeeld is het bevorderen van gezond en veilig werken. Hieronder vallen zaken als een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer. De implementatie van een online leeromgeving ter versterking van de vitaliteit en gezondheid van een werknemer valt onder deze subsidieregeling. Meer informatie vindt u hier op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 

Voor meer informatie en een vrijblijvende offerte op maat kunt u contact opnemen met Tineke Boonhof van Florentina Body & Mind.

Aanmeldformulier Bedrijfsyoga Intensive